Sanna mina ord!!

Ja har många tankar, många funderingar vet inte riktigt hur jag ska fomulera dom bara så ni som läser ska förstå?

Liggandes sitter jag här
gåendes springer jag
här är där
där är här
där jag är.

Innuti men utanför
vaken men sovandes
du gör som du bör
jag bör göra
det du gör
innan jag dör.

I tystnad jag skriker
viskande ord
fjäderlätta
men fulla av bly
kommer dom aldrig
ur min mun.

Nja finner inga ord till att beskriva, hittar inte orden eller det kan ju vara så att jag helt enkelt inte orkar leta efter dem! =)


Svammel!!

Det sups för lite här i världen
Kom igen nu gott folk
Det röks för lite låt oss,
förstöra atmosfären
Kom igen nu låt oss,
röka en holk
Låt oss bli lite softare
Kom igen nu gott folk
Vi borde släppa loss,
lite oftare
Inte prata som genom en tolk

Vi har bara ett liv när allt,
kommer omkring
Det är du – jag – vi – dom
i ett surrealistiskt perspektiv
Låt oss ta varann i handen,
och dansa i ring
Det är för lite glädje i världen,
vi borde leva i kollektiv

Nej tacka vet jag ansvar,
mitt liv är ditt
Jag skänker dig mitt hjärta
Min allra största skatt
Jag står vid sidan
och betraktar
Om du saknar mig inatt
Det sups för lite här i världen
Lått oss bjuda varann
På en kopp av kärlek
Låt oss sätta
världen i brand


Nja det kom en till ändå =)

Jag har suttit och funderat lite på ordet respekt. Överlag tycker jag att det helt klart missbrukas, vad betyder ordet respekt egentligen?
"Respekt brukar användas som exempel på
socialt kapital. I denna mening handlar respekt om det värde som omgivningen sätter på en persons handlingar och dennes åsikter. Respekt kan sålunda inte utkrävas, endast förtjänas."

Visst låter det lite krångligt? Jag menar det är ju för mig en avsevärd skillnad på att respektera och respekt, jag kan respektera många människor men jag kommer aldrig att acceptera dem. Jag klampade i klaveret igår, eller jag gjorde det tidigare men igår fick jag stå för det! Det tyckte jag var en oerhörd repektfull handling utav M & E som sa ifrån, givetvis hade dom rätt.
Jag gjorde en oacceptabel handling, den var inte alls menad som respektlös eller dylikt men tyvärr blev konsekvensen det. För det är jag jätte ledsen, men samtidigt jävligt glad. Jag menar hur svårt är det egentligen att säga ifrån åt en vän? Jag tycker att det kan vara oerhört jobbigt och svårt men samtidigt så gör man ju det för man respekterar och accepterar den personen, det hade varit lättare och bara tänkt något i stil med jävla idiot eller hur? Men då är man ju inte vänner heller kanske?
Jag flummar bara men samtidigt har ja ägnat många timmar idag åt just denna "disskusion" med migsjälv, jag vet att jag är en liten "klåpare" jag kliver folk på tårna ibland i ren klumpighet, det finns ingen elakhet i mina handlingar även om dom kan verka så ibland.

Fortsätt vara spontan och impulsiv, ja han sa det i slutet av vårat samtal. Är inte det vackert? Jag kan tycka att det är en av de varmaste komplimanger som jag har någonsin fått, trots att jag nyss klev han på tårna så säger han det! =) Är inte det vänskap? Det var stora ord från en man i mina ögon sett är en stor man.
Tyvärr kommer jag nog alltid vara det, spontan och impulsiv. Det är nog inte lätt att vara  min vän många gånger.

Men tack till er alla som stått ut med mig och fortfarande gör det, ni förgyller min tillvaro med er blotta existens. Låter ju sjukt djupt jag vet, men så är det!

Tack M & E och givetvis sockertoppen H =)


Ps: Denna dikt är inte någon alkohol reklam eller dylikt, läs mellan raderna så hoppas jag att ni förstår hur jag menar.


Fånga dagen!

Låt mig bjuda på en resa
Genom mitt ego
Vi kan börja från början
Vi kan börja med lego
Man sätter bitarna på plats
Fråga mig ej hur
Kanske sitter dom stadigt
Om vi har tur

Annars tar vi ett steg tillbaka
Ser efter vad som gick fel
Titta noga och bejaka
Så vi tar rätt del
Försöker lirka och trixa
Tar det då & då och lite grann
Så vi inte får för bråttom att fixa
Och glömmer en varsamhand

Låt mig bjuda på en resa
Genom mitt land
Fylld av faror som lurar
Ditt hjärta i brand
Jag är inte överdriven
Det jag har sagt är sagt
Men hjälp mig gärna på färden
Och flytta dom bitar jag lagt

Jag är inte oövervinnerlig
Hänsynslös eller brutal
Försöker bara bjuda tillbaka
På den tid som jag stal
Jag vill inte vara ivägen
Vill ej vara någon börda
Vill bara finnas till
Som en tröst för dom berörda
Det är just det som jag vill

Låt mig bjuda på en resa
Genom mitt liv
Har alltid låtit någon annan
Styra mina kliv
Jag har slagit mig fri
Från bojor och grepp
Återvunnit liv
På ett skamlöst sätt
Det var bara det jag ville förtälja
Tack för er tid
Nu ska jag mig ställa
Mitt i korsning
Eller helst bredvid
Och se mitt liv passera
I bästa rusningstid

Humm ja jag trodde inte att jag skulle lägga ut någon dikt men ja jag vet inte denna som jag skrev på ett fik, ja ni vet vilket News =) tycker jag speglar min dag, min natt på ett rätt bra sätt. Det var vääl bara det jag ville säga! Blir nog inte ett återkommande tema detta, att lägga ut dikter fast en o annan kan det nog komma ibland.


Mmmmm

Morgontrött, lite så där lagomt vimsig så sitter jag här igen, tänkte bara printa ner några rader. Jag har sovit dåligt inatt, visserligen kom jag inte i säng förrs två tiden ungefär men jag brukar inte sova speciellt mycket så jag får väl skylla mig själv. Jag hade svårt att sortera tankarna igår när jag skulle sova, vanligtvis tar det inte så länge innan jag somnar men igår var det svårare. Ett tag hade jag alltid ett anteckningsblock bredvid sängen för att om jag fick några bra "rader" i huvudet så kunde jag skriva ner dom, men inte ens det hjälpte mig att få mer sömn blev ju tvärtom ha ha ha ha.
Vad har denna dag att ge mig då, jo jag ska få se min nya lägenhet, jag ska hjälpa pappa lite grann. Sen får vi se, brukar ju alltid försöka hinna med en kopp kaffe eller te på något av stadens fik vanligtvis News innan lillan slutar.
Konstigt vilken vanemänniska man är ändå =)
Nej mina vänner jag måste göra mig iordning för att hjälpa pappa.

fristående fortsättning på jaha fanbjörn

Det är viktigare att lära sig leva MED sitt förflutna än att lämna det bakom sig. Det är just det förflutna som har format dig broder. Och det är den killen jag vill ha. Den som är, och har varit...
Dessa ord kommer från en mycket nära vän, det känns ju jävligt dumt att kalla den mannen vän! Han betyder ju mer än så.

Vi hade en mycket trivsam samtalsstund på msn, ja samtal o samtal men liksom det är ändå hans ord och mina som når fram eller hur, så därför kan man kalla det för "samtal", det ända som saknar är just kroppsspråk osv.
Men givetvis har han rätt, fast det är i mångt och mycket svårt att lära sig att leva med det som varit, det går ofta inte mer än bara någon dag emellan så träffar jag någon som påminner mig om något. Visst tiden förändrar dom flesta människor och även mig, men det kanske är så att det jag som är den största boven. Jag menar att det kan ju vara så att det är jag som kanske inte vill acceptera alla som jag sårat osv, visst kan man tycka att jag lyckats visa dom att jag kan bättre, jag blev bättre! Men någonstans sitter det en djävul på min axel och viskar i mitt höra att Mattias, du är nog inte värd detta! Kan ju faktiskt vara så enkelt att det är lilla jag som spökar med migsjälv.
Ja du broder, givetvis har du rätt som så många gånger förr.

Jag sa tidigare att jag har många minnen från situationer osv. Här kommer ett =)
Jag sitter i ovannämndes vardagsrum jag minns inte vilken veckodag det var men jag blir inte förvånad om det var en Onsdag eller en Söndag, tror det var en Söndag för att allt var stängt denna dag om jag inte minns fel? Nåja jag sitter där och hittar en ostämd gitarr och en mickrofon, ja ni som känner mig vet ju att jag har ju svårt att hålla mig för att  dryga mig även idag om jag inte har något att göra. så även denna gång, jag pluggar in micen i hans stereo och sätter in en band eller om det var så att DU satte i det jag minns inte. Men jag började köra ensam teater, shit vilket sjukt band det blev! Men vi hade så jävla roligt, visst hade vi många långa samtal och bråkiga stunder men shit alltså vilken härlig tid, ni vet förändringarnas tid var ju inne då.
Vi hade träningspass i skogen, för att jag skulle bli av med min aggresivitet, jag har tänkt mycket även på det. Det funkade ju mannen för efter varje pass vilket kunde pendla allt mellan en timme till en halv dag =) Så gick det lättare att prata och lyssna...Rätta mig gärna om jag har fel.
Jag minns oxå resan, ja du vet vilken jag menar!! Det var den värsta resan jag gjort men samtidigt det absolut bästa, många roliga minnen från den resan!! Visst har jag många jobbiga oxå men det hörde till jag förstod inte riktigt vad jag gav mig in på när jag följde med (inte för att jag hade något val) men nu så här efteråt så var det lärorikt! på fler än ett sätt.. Jag minns att jag och Lennart blev jävligt arga på varann eller nej det var nog jag som blev arg på honom, tyvärr minns jag inte varför. Men det redde ju ut sig det med..

Minnen ja, det har vi alla frågan är vad vi gör med dom? Vissa bär dom som ärr, andra som öppna sår jag tror att jag har kommit till den punkt där jag bär mina minnen och då menar jag inte enbart dom dåliga som en referens, det som gjort mig till den jag är idag. På gott & ont givetvis men liksom tänk er alla minnen, är det inte fantastikt hur vi fungerar? Vi har en en hel databank i huvudet!! Visst många minnen skulle man nog inte vilja ha kvar, men va faan dom är ju där av ett syfte att påminna mig / oss om det som varit så vi inte går samma stig igen. Ja detta är ju inte vetenskapligt bevisat bara min lilla "tro".
Det är nog så att det som format mig till den jag är idag är nog alla misstag som jag gjort på vägen hit, alla minnen bra som dåliga påminner mig ständigt om den jag är och varit. Så med det sagt så kan jag ju säga att det spelar igentligen ingen roll om skolan eller föräldrar fick mest tid, utan det som spelar roll är nog vad jag gjorde utav den tiden. Nu idag så spelar det nog roll vad jag gör utav mina minnen?

nu måste jag låta tankarna vila lite =)


Jaha Fanbjorn!!

Ibland kan man ju undra vad som faan händer! Jag började lite tidigare här nere att berätta varför jag är som jag är! Ska försöka fortsätta nu.

Givetvis spelar det roll vad som händer i ens uppväxt, det går jag inte in på här dom som vet, dom vet! Det räcker så. Men jag kan ju alltid försöka förklara lite. Jag har många funderingar kring detta ämne, varför jag är som jag är, varför jag gör som jag gör? Att jag är rädd för att komma någon nära, ja det har ju att göra med att man blivit rejält bränd. Men ibland undrar jag inte om det enbart sitter i psyket, jag menar alltså om man inte offrar sig själv hur kan då någon offra sig för mig?
Sen har jag väl gjort en del under tonåren och även efter det som präglar mitt sätt att vara, mitt sätt att se på saker ibland. Fast man lämnat det bakom sig så finns det alltid en liten bit kvar, det har nog att göra med att det tog upp en sån stor del av mitt liv än så länge i alla fall. Det tar nog längre än vad man tror att lämna vissa delar bakom sig.
Men det är fortfarande konstigt!!!
Jag har länge tänkt att det ska göra ont att lära sig, annars vet man inte vad man talar om. Det låter ju rätt bra tycker jag, men jag vet ju att jag gör allt jag kan för att förhindra att mina barn gör samma saker som jag eller lär sig på samma sätt. Så jag tror att det är ett bra sätt i teorin för alla som har barn vet ju likaväl som jag att kan man så gör man  ju allt för att förhindra att dom ska göra sig illa.

Men hittills så skriver jag bara i en cirkel omkring ämnet, märker ni det? Jag törs inte riktigt lämna ut mig här heller ha ha ha. Vad har format mig, vad / Vem har gjort mig till en jag är?
Jag skulle vilja säga, mamma och pappa! Men jag tror att det är skolgången, mina vänner som fortfarande finns kvar. Givetvis spelar mamma och pappa en stor roll men jag menade mest bara att man lämnar ju barnet på fritds och hämtar det på fritids efter skolans slut så barnomsorgen har en jävligt stor del i det.
Vänner också spelar ju in en hel del dom med, det jag upplever som konstigt är alla konstiga minnen som jag har. Jag har många minnen från konstiga situationer från saker som hänt, jag till och med minnas orden som blev sagda osv. Jag tror att dom spelar roll med. Fast givetvis har jag störst del i hur jag blev jag! Jag gjorde många felaktiga val, dom tog mig hit där jag är idag.

Ja det lär ju bli en fortsättning på detta skulle jag tro.

Otur!!

Ja det kan man säga att jag har, visserligen verkar det som att jag lyckas dra på mig diverse skit nu. Skit är altlså förskylningar mm. Nu har jag lyckats med bedriften att ha blivit matförgiftad.har ätit dålig kyckling eller dåligt tillagad kyckling. Inte sant alltså, hela helgen har varit ett infreno av ja eeh toalettbesök.

Tyvärr orkar jag inte skriva nått mer!

Tssss

Ja så har man gjort ännu en dag på jobbet, riktigt trivsamt på alla sätt. Det är somn sagt en jätte trevlig grupp, man kan skoja o tjivas lite :) Det gillar Mattias! Sen tycker jag personligen att det går bättre och bättre, visserligen skulle man fråga dem jag jobbar med så blir säkert svaret något helt annat ;) he he he

Igår hade ajg det super trevligt, jag och Tobbe senare på kvällen kom även Ronny. Vi åt och drack gott, sen drog vi på Plaza för att spana in.......Stället!!! Alltså stället he he he.
Vaknade  med ett ryck imorse och insåga att jag hade sms från chefen som undrade om jag ville börja kl 10:00 istället för 15 *suck* Givetvis så är jag flexibel så jag klädde på mig och drog till jobbet, en liten tung dag trots allt! Inte för vinets biverkningar utan mest för att jag ständigt blir nedtryckt av an viss arbetekamrat!! ;)
Skoja bara, vi har förbannat roligt tycker jag, fast återigen frågar du henne eller dom så blir svaret säkert annorlunda.
Nu håller jag på att göra ig iordning för att kolla på innebandy, svenska mästarna är här tyvärr är det AIK som vann sm i innebandy ifjol. men det kan ändå vara sevärt.

Ja ja på återseende, jag fyller på med lite mer onfo och tankar senare ikväll..

Tankar

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja! Det har varit en intressant tid nu ett tag, humm ja det började igår kväll jag var på ett fasansfullt dåligt humör! Men allt efter tiden gick så blev det bättre & bättre, tack Ida som stod ut med alla svordomar (tack gud för msn) :) Sen fick jag lite ny musik, ja ny o ny men för mig var den ny Jorn jag säger bara Jorn! Shit i helvete vad bra dom är (ursäkta språket)
Ja sen idag blev jag bryskt väckt utav dörrklockan, det var Tobbe som kom. Tobbe är en av mina allra närmaste och bästa vänner, en av dom få som lycktas stå ut med mig i alla år. Tack Tobbe:) Jo han kom förbi eller förbi vi ska ju ut ikväll, Plaza!!!
Sen efter en stund fick jag ett sms av min chef, som tyckte att ajg kunde vara hemma för jag jobbat så mycket och ska jobba i helgen med!! He he he tycker jag var jätte gulligt! Så detta blev en otroligt bra dag.

Jag känner att jag måste berätta för er om mina närmaste och käraste vänner, det är en mycket liten skara. Jag börjar med namnen utan rangordning. Mårten Wiking, Patrik Ljungqvist, Tobbe Pålsson, Ronny Ylander, Micke Håkansson. Jag vet att jag borde nämna några till, men det skulle bara bli orätvist dels mot dom ovannämda och dels gentemot er jag inte nämt. Ni har olika funktioner eller hur man ska välja att säga det. Dessa som står här ovanför har följt mig i hela mitt liv, ja förrutom Micke och Ronny. Micke har följt mig i nästan 20år, Ronny nästan 1år. Fast det var under kaotiska omständigheter som vi lärde känna varann och sen dess har det varit vi!
Mårten och Patrik har en alldeles speciell plats i mitt hjärta, de närmaste man kan komma bröder. Tobbe, ja det vet du! Tack för att ni stått ut, detta riktar jag till Patrik, Mårten och Tobbe.
Ni som inte är nämnda betyder lika mycket ni, fast det är något alldeles speciellt med dessa. vi har en historia vi har ett helt jävla liv ihop. Visserligen har väl vi det med men inte alls på samma sätt! Ni anar inte hur dessa har slitit med mig, ni anar inte hur mycket dessa har ställt upp. I en relation ska det vara ge och ta! Hittills har jag bara fått, om sanningen ska fram! Det är nog en av anledningarna till att jag skriver en sådan blogg idag. Någon dag, någon gång ska jag GE igen :)
Återigen tack, vill inte säga att ni räddat mitt liv, men ni har förgyllt det med er blotta närvaro.

Oj oj oj nu får jag stryk! Hur i helvete kan jag glömma Rågher! Mannen, myten ,broder ja ta mig faan. Vi har gått igenom allt eller han har nog gått igenom himmel o helvete med och för mig. Är alltid skyldig honom mer än vad jag någonsin kan betala tillbaka. Sen glömmer jag bort honom vid sådana här tillfällen, mmmmm en jävla tur för mig att han bor i andra sidan av Sverige :) eller som han säger, landet är inte stort nog om du missköter dig ha ha ha. Ja han har inte sagt det så ordagrant men det behövs inte, en blick och jag är ett lamm igen! Du vet vad jag pratar om mannen, säger bara Domus!!!!! Tack Rågher,  jag måste ju säga Mia godin med för hon var oxå med under den tiden och plåstrade om mig vid ett antal tillfällen ;)

Ja Miklo! mycket kaffe och underbara tv-spels kvällar var det ett tag, blandade samtal om livet. Det var en underbar tid mannen! Tack..Till Mias stora förtret var tv´n aldrig ledig :)

tomt

japps de e det

Lugnt & stillsamt!

Ja det är ju önskedrömmen att det ska vara det på morgonen eller hur? Låt mig då berätta hur denna morgonen såg ut! Vaknade med ett ryck kl 07:00 och trodde att klockan var 08:00 (jag börjar jobba då), sprang till jobbet och till min fasa såg jag på klockan där att den bara var 20 min över sju!
Fortfarande så där trött-pumsig-stressad så försökte jag dock göra mitt bästa, men guuuuddd vad trött och seg jag var innan huvudet hann ikapp kroppen. Ingenting jag gjorde blev bra eller jo lite men inte som det brukar gå allt gick liksom lite långsamare ialla fall mitt huvud.

Nåja det gick ju bra till slut! Sen har jag varit på Akelius och fått besked om lägenheten, trodde jag skulle få skriva papper och grejer idag men inte då jag fick däremot veta när jag skulle komma o se på min nya lägenhet! Nästa Onsdag vart det bestämt :)
Nu har lillan och jag varit jätte duktiga och gjort matteläxan! Så nu tar hon kvällsfikat och snart går vi till mamma Mia och ska lägga oss, jag brukar vanligtvis passa henne på Onsdagarna när det är Mias vecka för hon har extra jobb då! Passar mig som handsken så slipper ajg vänta en hel vecka innan jag ser min prinsessa.
Annars har denna dag trots en kaotisk start blivit rätt bra! Jag har inga konstiga funderingar ännu ;) Dom kommer vad kvällen lider.

På återseénde då!

Humm jag fick nyligen veta att pumsig betyder sexuellt utmattad!! Jag känner då att jag måste klarlägga att det gäller då inte mig :) (tyvärr)

Iskallt & stenhårt

Japps har läst en bok som heter så, Iskallt och stenhårt med och av Rickard Flinga! Lästips vill jag lova. Jag tänker inte gå in på något som boken handlar om, men den e grymt bra.
Helt seriöst så har jag ingen idé vad jag ska skriva om nu idag, det känns så löjligt att gång efer annan skriva jo idag jhar man jobbar idag har man......
Tänkte hitta något tema att skriva om denna dag! Jag läste en väns blogg för en stund sedan då hon beskrev lite hur och varför hon är som hon är! humm undar just om jag ska härmas!

Ja varför jag är som jag är? humm jag skulle vilja säga att mamma tapapde mig när jag föddes eller att hon födde mig ståendes. Men icke tyvärr så enkelt är det ju inte, jag vet inte riktigt, jag har haft en underbar barndom sen att det gick lite småsnett om man säger så under både tidiga och sena tonåren var nog helt och hållet mitt eget fel, eller val kanske. För jag tror att det är sådant som sker omedvetet, alltså jag tror att vi männsiskor är flockdjur så passar vi inte i en grupp så styr man omedvetet mot nästa! Jag var duktig i fotboll tex så jag hade inga problem att bi accepterad inom den gruppen, men i skolan ja där var jag ju för lärarna en buse! En gång stämplad i skoltiden så kan ni ger er faan på att den stäpeln följer er skoltiden ut! Så var det för mig, jag fick ingen andra chans av lärarkåren så ja då blev jag ju en buse oxå under skoltiden. Tyvärr följde detta med även utanför skolgården oxå!
Min räddning, eller jag hade nog många små räddningar men den stora räddningen var faktiskt min vän Rågher, han skrämde upp alla mina vänner så var den saken biff! Senare under tidens gång så gick det ju lite snett i alla fall men då ryckte mamma in..
Men inget av detta förklarar varför jag är som jag är!!!! Eller detta har till en del format mig till den som jag är idag. Jag tror nog det bästa av alla, det är nog inte många som håller med mig nu, men jag gör det! Verkligen, visst jag kan ha snabbt att döma människor men jag har lika snabbt till att ändra åsikt. Tyvärr får dom sällan mer en chans, det fick ju inte jag!

Kärleken! Ahhh den ljuva kärleken lika ljuv som ond! Visst har man blivit bränd ett antal gånger, visst har man själv sett till att bränna skeppen oxå! Men det är sådant som gör mindre ont i alla fall en tid efteråt! Men att bränna sig på kärlekens kakelugn gör faan ont. Så ja det har nog oxå en roll varför man är svårfångad, eller missförstå mig rätt jag älskar att träffa nya människor och umgås osv men att ja ni vet ta steget längre, hummm ja då krävs det en mycket speciell person. För visst ryggar jag tillbaka och söker första bästa flyktväg när det hettar till!
Men det är väl som jag skrev igår, att man måste våga och ge sig tid till att njuta! Faan vi lever ju bara en gång, ta vara på den tiden!
Nu finns det en del som säger att vi har flera liv mm, dravel det finns inte vetenskapligt bevisat! tyvärr är det bevisat fler än en gång att vi har ett liv! vi dör! vad som händer sedan är det ingen levande som vet, finns bara en jävla massa antagen!

oj oj jag tror jag onte fortfarande har svarat på detta flyende ting som är jag!! :) nåja f¨år göra ett nytt försök imorgon...

*blink, blink*

Aaahhh idag sitter morgongruset i ögonen hårt som cement, varannan gång man blinkar ser jag regnbågen på extremt nära håll! Får bli en kortis nu bara, vi ska nsart åka till en specialpedagog, vi är altlså jag o lillan! Det är alltså lillan som ska dit :) inte jag fast jag skulle säkert behöva jag med ;)
Nåja jag hatar sävliga människor, hon är en sån som enbart genom att presentera sig får mig att resa ragg! Hon är hemsk, ge henne läkerol, gör något för faan! Så att hon någon gång kan komma till punkt när hon pratar!
Dagen ser ur som följande; Ska till denna specialpedagog nu snart & förväntas vara klar omkring 11, ska då lämna lillan på skolan och jag ska hem o göra mi iordning inför mitt pass, alltså på jobbet! Det bästa med att jobba ikväll är att jag då slipper föräldramötet på skolan, missta mig rätt jag engagerar mig gärna i lillans skolgång på hur många sätt som helst men jag hatar dessa möten. Sitta där o utstirrad av de andra som tror att dom är lite förmer enbart för att jag alltid är rakad, klädd i jeans o t-shirt har och har tatueringar! Shit jag är farlig jag!! Jävla fördomsfulla krymplingar!
Faan själv är totalt fördomfri ;) he he he mmm det skulle vara en vacker tanke om den var sann eller hur?

Nej jag måste göramig klar, på återseénde..

Nja!

Återigen en bra dag, har jobbat och hjälpt pappa. Fast visst känns det lustigt att säga återigen en bra dag? Jag menar så jävla dåligt har jag det inte, kan ju bli oerhört rastlös men det kan ju jag ändra på bara jag orkar :)
Tycker man klagar lite förmycket, visst ska man klaga för man är ju uppväxt med att man aldrig ska vara nöjd...Bla bla bla skitsnack tycker jag, är det kriminellt att vara det då? Nöjd alltså? Visst det finns mycket som jag skulle vilja ha haft annorlunda, skulle velat vara en jävel på att spara tex så jag slipper vara pank mitten i månad ;) men å andra sidan så är jag singel & ensam stående åtminstone varannan vecka! Så varför skulle jag inte få njuta lite, när jag väl kan det?
Man är för rädd att njuta tror jag, i alla fall jag. Man måste först få en känsla av att man förtjänat det! Låter det konstigt? Jamen ta bara en ensam kväll i soffan, innan man kan njuta av att vara ensam i soffan med en kopp kaffe eller dylikt så måste jag städa lite, ni vet plocka undan diska helst dammsuga. När det väl är klart är lusten efter den där koppen kaffe borta, då måste man först varva ner igen sen blir klockan för sen för en kopp kaffe. Då tänker man aaahhh en kopp té, mmm vad gott ja men först ska jag bara puffa till kuddarna bädda sängen öppna fönstret så det blir kallt i sovrummet, när det väl är gjort så är suget efter en kopp té borta!

Varför inte bara slå sig ner med den första koppen kaffe, inte faan dör man av att det är lite dammigt imellanåt? det måste ju se ut som att det är en levande varelse som bor i lägenheten också!
Samma sak kan det bli när jag har lillan, hon ropar pappa pappa kom en stund, jag säger mmmm snart! Varför säger man det? Ju mer man säger ordet snart ju mer tjatar lillan. Det dröjer inte länge innan hennes tålamod är slut och tar ju mitt slut också, så blir det ingenting av det vackra hon skulle ha visat mig. Varför gör man så? Nu är det ju inte bara jag som gör så, jag tror det är rätt vanligt dessa saker! Att man inte tar sig tid att njuta, att kanske njuta tillsammans med barnen.
Jag har börjat ta till vara på varje liten sekund med lillan, det är ju inte så att om hon ropar så släpper jag allt, utan jag frågar vad det är först och är det något hon har ritat eller nått annat som är viktigt för henne ja visst då går jag på en gång. Jag menar det tar 1 minut att titta på vad hon har att visa eller lyssna vad hon vill säga istället  för att höra på ett gnagnade tjat i 1 timme!

*pust*

Ja skönt att få delge sig sina tankar, även om dom är flummiga :)

Nej nu ska jag tam ig faan njuta till en god bok!!! Sov gott


Satan oxå!

Ja det är det minsta man kan säga, hela jävla dagen åt helvete (nästan), Liverpool förlorade med ett noll mot en underpresterande Chelsea, faan vad surt. Manchester United underpresterade mot Arsenal och förlorade med ett nollett jävla skitmål! Nåja jag ska ta och dränka sorgen!! Med mineralvatten...

Pinsamt!

Ja det blir ju det när man lägger ett inlägg under kategorin "morgon funderingar" vid denna tiden på dygnet :) Jag fick en sov morgon idag, shit va skönt fast jag vet inte om jag värd den? Men jag hade ju trots allt jobbat lite igår, jag är fortfarande mäkta stolt över mina döttrar. Tänk er dom höss sams hela dagen, lagade middag, städade min lägenhet och satt och mös med popcorn  när jag kom hem fraför en tecknad film. Fick gåshud över kroppen inte för att det var så speciellt vackert utan mer en sån där stolthet, svårt att förklara riktigt men ja vackert var det!

Nu ska jag göra mig iordning för fotbollen, ja på tv´n alltså :) Det är ju två asbra matcher idag, Liverpool - Chelsea samt Mitt underbara lag Man U - Arsenal...två riktigt bra matcher!!
Granudd och Ronny kommer väl hit och ska kolla dom med, jag menar det är två riktigt bra matcher ganska viktiga oxå för mitt lag i alla fall. Vi vill ju inte att Chelsea ska vinna, fy faan vilken hemskt tanke :) Sen vet man ju att det kommer att bli en hård trabbning mellan Arsenal och Man U, fast vi har ju hemma arena så det är ju en fördel.

Senare idag kommer Lillans mamma Mia och hämtar henne, det är hennes vecka som kommer *suck* blir lite tomt så där på en gång speciellt när man börjar veckan med att vara ledig. Nåja jag får ju "låna" henne hur mycket jag vill så det brukar ordna sig ändå!
Nej nu ska man byta om, fram med tröjor mm nu e det forboll som gäller! :)


På återseende

Jhenny, den stora prinsessan

Jhenny, den stora prinsessan

Liten har blivit stor


Carpe Diem!

Ja fånga dagen! Lättare sagt än gjort tycker jag, dels så går tiden så oerhört fort sen är jag grymt morgontrött så redan där försvinner en bit av dagen :) Sen är det väl så att alla nja många i alla fall är ju trots allt uppbundna med en massa måsten. Ta tex jobb, barn mm går ju inte bara släppa allt och "fånga dagen" men det går ju att göra det bästa av den och den lilla tid som finns kvar!
Jag är både en rutin människa och en impulsiv och spontan person, det beror liksom på vad det gäller tror jag. Jag vill gärna ha rutiner för att må bra, det är inte så illa att jag måste planera från söndag till söndag men gärna från dag till dag om det går! Spontan och implulsiv vill jag ändå tro att jag är, ja i alla fall på någotvis fast på vilket låter jag vara osagt.

Idag har jag i alla fall äntligen varit på jobbet igen, det är så oerhört skönt! Kan ju vero på en viss rutin ;) Eller nja det är ju inte så mycket rutin för mig än fär jag är rätt ny på jobbet så jag har mycket att ta in och lära.Tror mer att det är att känna sig "nyttig" ni vet komma ut och göra något. Vad hade jag gjort annars denna Lördag? Gått en runda på city, precis som att något har förändrads där de senaste hummm 10åren, ja nån enstaka rondell här o där och ett köpcentra i Lillänge men va faan gatstenarna är fortfarande lika många:)
Istället så jobbade jag, eller jobbade o jobbade jag var där o lärde mig att jobba på jobbet ;)

Jag måste säga att jag är sjukt nöjd och glad över att fått jobbet, jag vet ju inte riktigt hur det går men jag tror nog att det går rätt bra. Det är en trevlig grupp om jag har hamnat i, man känner sig välkommen och det är alltid glada miner. Jag var om sanningen ska fram lite nojig när jag skulle dit för första gången, visste ju inte så mycket vad det handlade om. Men det krävs ju en hel del innan jag ska säga nej till ett jobb :) Tack och lov så är det underbara människor som jobbar där, fast å andra sidan har jag jävligt svårt att vara tyst så det skulle nog ha löst sig ändå :)

Fånga dagen! Ja jag tror jag lyckades rätt bra idag, trots måsten och krav så lyckades jag fånga den. Är på sjukt bra humör, Fånga dagen och ta till vara på den! Ja det gick jävligt bra idag. Kommer hem från jobbet och mina underbara döttrar har städat hela lägenheten :) Så skönt, så underbart! Nu sitter dom båda i soffan och kollar på Eldorado, myspys med popcorn och saft, mina tjejer mina prinsessor dom kan dom.

Nej nu ska jag ta och göra dem sällskap, mys mys!!

Oj Oj!!

Faan vad jag har sovit dåligt, inte bara för att jag somnar sent utan när jag väl somnade så drömde jag marddrömmar!
Ja nu håller jag i alla fall på att göra mig iordning, ska på jobbet och göra lite nytta :)

Nåja det fick bli en korts denna gång

Humm!

Kom på en sak som jag bara måste ha med, visst är det konstigt av man alltid kommer att vara pappas och mammas lilla pojke! Jag har suttit och funderat över det idag, alltså vissa säger att det är något man själv väljer om man vill vara och infinna sig i. Jag vet inte, jag tycker att det är både och!! Jag menar alltså att visst faan är det skönt att ha pappa mitten av en månad när kylsåpet är tomt, han ställer alltid upp, visst får jag infinna mig i då att höra att man är lilkillen som inteär en dag äldre än när jag bodde hemma! Men samtidigt så tror jag att det där är något som kommer smygande, inget som är "planerat! utan det har alltid varit så, förstår ni? Vissa får ingenting , jag har tex en mycket kär vän som jag umgås dagligen med, han har i hela sitt liv fått klara sigsjälv, han har aldrig kunnat lita på att pappa kommer o hjälper honom. Men är jag för dens skull sämre än honom? Vi föds ju med olika förutsättningar, tyvärr kanske jag ska säga. Samtidigt som jag är jävligt avundsjuk på hans ekonomiska tänkande, men jag hade samma förutsättningar där min pappa försökte få mig på samma bana. Men det är ju inte samma sak eller hur? Jag visste säkert redan då som finnig 14 åring att pappa fixar skiten han!
Ja jag har ingen aning om vad jag vill få fram med detta? kanske att ändå är det inte bara mtt fel att jag är aningen bortskämd, fast det ska ni veta att varje krona jag lånar eller får av pappa jobbar jaf dubbelt så hårt för. Det är inte så att han bara skänker mig eller så utan jag får ju jobba osv.


Prinsessan...Fotad av Jonte

Prinsessan


Detta är bild två i serien som Jonte fotade en sommardag på våran gård.


Aaahh!!

Just när man trodde att man blivit frisk så tar det om, är det inte typiskt? Vaknade med Big Ben i huvudet idag och nu 2 treo senare så visar det sig att man är ju en människa trots allt!
Skulle ha jobbat idag men det blev ändrade planer, han som jag jobbar med ska på familje middag så det fanns inte plats i bilen, jag jobbar några timmar imorgon istället. Inte för att det gör mig något men när man är inställd på något så blir det ju lite småtrist när det inte blir av. Annars så verkar det bli en lugn dag, vädret ser ju inte alltför inbjudande ut heller så man håller sig nog inomhus skulle jag tro.
Fast visst är det lite jobbigt när rastlösheten kommer smygande, nästan alla har planer för dagen och kvällen men inte jag. Jag har ju å andra sidan lillan men ändå!
Tror minsann att jag ska ringa runt o se om det finns någon vänlig själ att ta en kaffe med idag, jag måste ju ändå ut i detta gråa höst väder ändå för att möta upp lillan efter skolan.

Snart flyttar vi, vi är alltså jag o lillan :) Vi ska flytta till en större tvåa, det ska bli super nice. Här där jag bor nu så har jag SJ som närmaste granne, ja det känns så i alla fall, kollar jag ut genom mina fönster så ser jag tågen. Det är ett jävla liv på dom, speciellt på vintrarna när dom skrapar isen från rälsen, fy faan vilket oliv det blir. Dir vi flyttar är det en riktig gård för lillan, nära till klasskompisar mm det bli trevligt för henne, ja för mig med!

nja nu har jag nog inget mer att skriva om, på återseende!


Jaha!

Ska försöka summera dagen på ett sånt ärligt sätt som möjligt, vilket i sig inte kommer att bli så svårt för det har ju inte hänt så speciellt mycket.
Det har varit en bra dag, inte enbart med tanke på vädret utan mer att jag äntligen har kommit ut i friska luften en sväng. Ni vet ju hur man blir när man blir sjuk ;) Nåja jag har varit sjuk i drygt 7 dagar legat i feber och en jävla halsont, fick senare veta att jag hade en virusinfektion i halsen. Har haft en jävla hosta som dock blev botad igår :) Så nu börjar man bli "normal" igen.

Åter till dagen, jag träffade en god vän på en fika på News tills jag ringde till Fritids och bad dom skicka iväg lillan. Fast innan dess låg jag mest o små sov i soffan, fast lite duktig var jag ju ändå! Jag fixade en blogg, med det åtanke ska ni veta att det var första gången som jag ens försökte fixa en.
Nu har lillan somnat och pappa är på väg hit för att hämta hunden Anders, shysst namn på en vovve va? Anders är en pudel, rättare sagt en dvärgpudel.....Manligt värre att gå pissrunda!!!
Sen är det nya avsnitt på FBI arkiv på Discovery ikväll som jag tänkte vila ögonen på...

Ja nu vet jag inte riktigt vad mer jag ska berätta?

Visst är det konstigt hur ensamt det kan kännas ibland, alltså jag menar när lillan somnat så blir det så tyst. Då sitter man mest bara o väntar in John Blund, vilken verkar ha mer tidsoptimism än jag har. Han dyker sällan upp före 01 eller 02, natten till idag kom han på besök vid 4 tiden!! Helt sjukt ju.
Många säger att det är bra och skönt att vara ensam, jag kan till viss del hålla med om det men jag kan personligen kan tycka det är skönt när man själv väljer det. Jag är en social person jag tycker om att ha människor omkring mig, men när ensamheten blir så där påtaglig så är det faan inte skönt!!

Nåja det får nog räcka för idag tror jag.

Mmmm Prinsessan..Fotad av min vän jonte

Mmmm Prinsessan..Fotad av min kära vän jonte

Den första bilden i en serie i fyra bilder.

En idé!

Jag har fått en tanke i mitt huvud, alltså jag kan tänka mig att det lär ju finnas 1000 bloggar som handlar om musik och olika recensioner mm.
Denna ska inte vara en sådan :) Jag tänkte mer eller mindre trakassera er med assosiationer (stavning?). Jag menar med det att om jag hör en speciell låt, så tänkte jag att om andan faller på skriva om den. Ja det lär ju inte så jävla roligt men det kan kanske bli det....Vem vet?

*Gäsp*

Morgontröttare människa än mig får man nog leta efter, ändå kliver jag upp halv sju varje morgon. Nåja varannan vecka i all fall :) Idag var det klass foto på schemat och gud nåde om hon inte har en inbakad fläta!! Vilket för mig är en omöjlighet att göra utan att stuka fingrarna, så Mia kom förbi kl 7 och såg till att hon blev en prinsessa. Vilket hon redan är med jäklar så fin hon blir med uppsatt hår, en riktig heartbreaker.

Jag läste en intressant blogg igår, ni vet väl vad blogg är antar jag. Det är nog bara jag som är så pass underutvecklad som inte riktigt vet hur man skaffar sig en sådan ;)
Nåja den handlade om kärlek och innehöll en hel del intressanta perspektiv mm. Alltså själva metaforen kärlek, ja det har ju mer eller mindra blivit en metafor eller någonslags utopi. Ja i alla fall för mig eller utopi är kanske fel ord, eller så är det helt enkelt ett perfekt ord! Kärlek kommer jag någonsin bli vi igen? så kan jag fundera ibland, jag menar då inte att bli vi med x-et utan mer med någon annan. En ny livskärlek...

Jag är lite så där osäker på att jag kommer att hitta "the love of my life". Alltså jag vill ju inget hellre missta mig rätt, men jag vet ju ändå hur jag fungerar. Det är rätt så mycket som ska stämma in, rätt så mycket som ska falla på plats.
Jag är ju en rätt så svår människa att komma nära, har inte alltid varit det men det hände något på vägen om man kan säga så. Jag har lätt för att fly fältet, men å andra sidan så tror jag inte att jag skulle göra det den dagen man träffar "rätt" om ni förstår hur jag menar?

Nåja detta var en intressant öppning på dagen ;) på återseende